Drzno k rešitvam.

Kratek vodič za najem urbanista

Najem urbanista je ključen korak pri načrtovanju in oblikovanju poslovnih in stanovanjskih prostorov ter infrastrukture. Tu je kratek vodič v šestih korakih, kako najti in najeti pravega urbanista za vaš projekt.

Korak 1: Določite cilje in potrebe investicijskega projekta

Preden začnete iskati urbanista, jasno določite cilje in potrebe vašega investicijskega projekta. Ali potrebujete načrtovanje novih stanovanjskih območij, revitalizacijo vaše dejavnosti ali trajnostno strategijo razvoja prostorske širitve vaše organizacije?

 
Ta korak je ključen, cilji morajo biti zapisani in potrjeni od vseh deležnikov. 
 

Korak 2: Izberite pravega urbanista

Poiščite urbanista, ki ima izkušnje in strokovno znanje na področju, ki je pomembno za vaš projekt. Preverite referenčna dela in se pogovorite z drugimi strankami, ki so že sodelovale z urbanistom. Bodite pozorni na licence, ki jih ima urbanist in njihovo veljavnost. 

Korak 3: Pogovorite se o pričakovanjih

Preden sklenete pogodbo, se pogovorite z urbanistom o svojih pričakovanjih. Bodite jasni glede vaših pričakovanj, da se prepričate, da je urbanist zmožen izpolniti vaše zahteve.

Korak 4: Določite obseg dela in proračun

Dogovorite se o obsegu dela in proračunu za projekt. Določite, kaj bo vključeno v storitev urbanista in kako se bo izračunala cena. Bodite realni glede finančnih zmožnosti in potreb vaše organizacije.

Korak 5: Sodelujte in komunicirajte

Med izvajanjem projekta redno komunicirajte z urbanistom in bodite odprti za predloge in ideje ter aktivno sodelujte pri odločitvah.


Korak 6: Preverjajte napredek

Redno preverjajte napredek projekta in se prepričajte, da se dela izvajajo v skladu z dogovorjenimi cilji in roki. Če opazite kakršnekoli težave ali odstopanja, se takoj obrnite na urbanista.


Z upoštevanjem teh korakov lahko zagotovite uspešno izvedbo vašega prostorskega projekta ter ustvarjanje boljšega in bolj trajnostnega posla.

Pri podjetju ATEU d.o.o. smo prvi in edini s pridobljeno licenco RICS Building Survey v Sloveniji ter imamo največ veljavnih licenc s področja urbanizma, arhitekture in ocenjevanja nepremičnin.

Naša prednost je v tem, da smo mi tisti, ki za vas redno preverjamo napredek projekta in komuniciramo z vami le takrat, ko potrebujemo vašo odločitev ali potrditev, tako da lahko vi vaš čas usmerjate v vaše delo.

Ekipa ATEU.

 
 

Zadnje dodane vsebine